Betakaroten

Hvis du er storrøyker og tar betakaroten i doser over 15 mg/dag, kan det øke risikoen for lungekreft og hjertesykdom. Betakaroten og noen andre karotener i kosten blir delvis omdannet til vitamin A på grunn av absorpsjon. I tillegg til denne vitamin A-effekten, virker betakaroten også som en antioksidant i kroppen. Absorberes i forbindelse med opptak av kostfett i tynntarmen.

Tornwall, M.E., Virtamo, J., Haukka, JK, Albanes, D. og Huttunen, JK. Tilskudd av alfa-tokoferol (vitamin E) og betakaroten påvirket ikke risikoen for store abdominale aortaaneurismer i en kontrollert studie. Effekter av supplerende betakaroten, sigarettrøyking og alkoholforbruk på serumkarotenoider i alfa-tokoferol. Effekt av oral vitamin E og betakaroten på UV-indusert oksidativt stress i menneskelig hud. A., Meyer-Wenger A., ​​Moser W., Wright A., Southon S., Turnham D., Chopra M., van den, Berg H., Olmedilla B., Favier A. E. og Roussel, A.M. Det er ingen signifikant effekt av tilskudd av lutein, lykopen eller betakaroten på biologiske markører for oksidativt stress og LDL-oksiderbarhet hos friske voksne personer.

Kan inkludere overvektige personer med dårlig kosthold. For eksempel kan langvarig inntak av store mengder vitamin D føre til kalsiumavleiringer i vev som lever og nyrer, som kan gi kvalme og oppkast.

Vi trenger vitamin A (retinol) for sunn hud og slimhinner, immunforsvaret vårt og helse for øyne og syn. RAE står for absorpsjon og omdannelse av karotenoider til vitamin A hos mennesker bedre enn den gamle retinolekvivalenten (RE) (1 µg RE = 1 µg retinol, 6 µg b-karoten eller 12 µg a-karoten eller b-kryptoksantin) . .

En Cochrane-gjennomgang så på betakaroten, vitamin C og vitamin E-tilskudd, uavhengig og i kombinasjon, hos mennesker for å undersøke forskjeller i kataraktrisiko, kataraktekstraksjon, kataraktprogresjon og senking av synsskarphet. Disse studiene fant ikke bevis på noen beskyttende effekt gitt av betakarotentilskudd for å forhindre og bremse utviklingen av aldersrelatert grå stær. På kort sikt fant forskere ved Harvard Medical School ingen forskjell i risikoen for kognitiv nedgang mellom de to gruppene menn, men på lang sikt ble det klart at betakarotentilskudd gjorde en betydelig forskjell.

Legg igjen en kommentar