En hard treningsøkt, eller gå tur med hundene?

De fleste hunder trenger å trene lenger, så vurder lengden og tempoet på hundens treningsøkter. Hvis hunden din hele tiden prøver å begynne å leke med deg når du prøver å slappe av, kan det hende den trenger mer trening. Når hunden din er i stand til å gå, kan du prøve å endre rutinen ved å jogge eller løpe med ham.

Når turgåing er en del av din daglige rutine, kan turgåing med hunden ha langsiktige fordeler for dere begge. Regelmessig veterinærpleie, kvalitetsmat og kjærlig omsorg er alle en del av ligningen, men det er trening også, og den enkleste og mest populære måten å trene hunden på er å gå. Ja, hundeturer er en stift i hundesport, men hundesport kan og bør være variert og morsomt. Hunder og mennesker må trene regelmessig for å opprettholde en sunn og aktiv livsstil.

Regelmessig trening med kjæledyret ditt er bra for deg og hundens helse og kan være mye moro. Et regelmessig treningsprogram som inkluderer rask gange hver dag er en av de beste måtene å sikre at hunden din holder en sunn og sunn vekt. Ikke bare holder en daglig tur hjertet ditt sunt, det holder også hunden din sunn. Med over 50 % av hundene i Storbritannia som er overvektige eller overvektige, er selv en daglig tur en viktig øvelse for hunden din.

De fleste hunder drar nytte av daglig aerobic trening og en 30-minutters spasertur. Den “nok” treningsmengden avhenger av hundens alder, rase og helse. Hunder har ulike treningsbehov avhengig av deres individuelle behov, for eksempel. Selv om hundens alder og rase kan påvirke evnen til å trene, bør alle hunder delta i en eller annen form for daglig fysisk aktivitet.

Generelt bør de fleste hunder trene en til to timer om dagen for å holde seg friske. Den anbefalte daglige treningsmengden for de fleste hunder er 30 minutter til 2 timer, selv om noen hunder trenger mer. De fleste friske voksne hunder har det bra med 30 minutters daglige aktiviteter som trening eller restitusjon, men det finnes unntak når kjæledyret ditt har helse- eller mobilitetsproblemer.

Minst 30 minutter med lett til moderat trening (som du enkelt kan oppnå ved å gå tur med hunden) kan hjelpe deg med å få dypere og mer avslappende søvn. Natteaktivitet kan også være et tegn på at hunden din trenger å bevege seg mer, da den generelt sett burde ligge med deg. Hvis hunden din blir forbannet når du tar av deg båndet eller når du skal gå ut døren, kan det være et tegn på angst og behov for mer fysisk aktivitet.

Dette betyr at selv etter at hunden er tatt ut på tur, er det mer sannsynlig at turgåere deltar i andre fysiske aktiviteter, enten det er sykling, sport eller tennis. Det er ingenting bedre enn en treningskompis som venter på døren med logrende hale for å holde deg motivert! Hundeeiere nyter mange helsemessige og sosiale fordeler ved å gå tur med hunden flere ganger i uken. I tillegg gir det å ha (og gå tur) en hund formål og motivasjon for å trene. Det er mange aktiviteter du kan gjøre med hunden din mens du trener samtidig.

Trening gir alle hunder mental stimulering og holder dem aktive, noe som kan bidra til å forlenge livet og redusere risikoen for fedme. Trening er ikke bare bra for en hunds eller valps fysiske og mentale helse, men det hjelper dem også å kommunisere med andre hunder og valper, noe som er avgjørende for deres atferdsutvikling.

Som mennesker verdsetter de fleste hunder både fortrolighet og litt variasjon i øvelsene. Dessverre er det noen som ikke tenker nok på trening når de velger en rase og velger en hund som trenger mer enn de ønsker eller som de har tid til å gi.

Å gå rundt blokken med hunden er en god start og kan være nok for mindre atletiske raser. Den første enkle øvelsen du kan venne hunden til er å gå eller gå på tur. En rolig spasertur rundt i parken eller blokken før trening bør være nok til å varme opp musklene og forberede hunden på seriøs lek eller annen anstrengende aktivitet.

Lette aktiviteter som å gå tur med hunden din har vist seg å være fordelaktig og teller mot treningsmålene dine. Løping i bånd, skøyter og sykling er gode måter å trene hunden utendørs på. Snakk med veterinæren eller oppdretteren din om hvordan daglig aktivitet er riktig for valpen din, og ikke glem at trening er en fin måte å trene og sosialisere den nye hunden din på.

Hvis du er en av de 5,4 millioner hundeeiende familiene som går tur med kjæledyrene sine, er sjansen stor for at du får mer mosjon enn de som ikke gjør det, og det kan utgjøre en stor forskjell. Hundens rase, samt kondisjonsnivå og alder, vil også bestemme lengden og styrken på turen. Å gå tur kan gjøre en hund veldig glad. Distansen som tilbakelegges på én gang og per dag vil avhenge av rasen og alderen til hunden din – en 2 år gammel Border Collie vil for eksempel ha mer utholdenhet enn en eldre mops. For mange hunder er 20 minutter med aktivitet per dag ikke nok – du må supplere med lengre turer, løpeturer eller tid i hagen for å være sikker på at hunden din gjør den anbefalte daglige aktiviteten.

I tillegg til trening tar den gjennomsnittlige eieren hunden sin på tur tre ganger i uken, med ytterligere to timer og 33 minutter til totalen. Undersøkelsen fant at det å ha en hund på tur faktisk oppmuntrer til regelmessig mosjon: 60 % av kjæledyreierne sier at de alltid tar hunden med på tur, selv når tiden er dyrebar. Du trenger kanskje ikke ta en lur så snart du kommer hjem som hunden din, men studier har vist at regelmessig trening kan bidra til å forbedre mengden og kvaliteten på søvnen.

Legg igjen en kommentar